Wednesday, 3 July 2013

Debaran Semakain Terasa!

Assalamualaikum reader yang dirindui..
Entry kali ni acik nak cerita tentang perasaan Acik apabila bakal bergelar cikgu tadika besok…

Alhamdulillah bersyukur kepada tuhan yang maha Esa..
DIA telah makbulkan doa Acik untuk menjadi Cikgu tadika..

Sebenarnya lepas habis form lg Acik teringin untuk merasai tanggungjawab ini..
Even ianya hanya sementare..Tapi Acik hepi terlalu hepi..Dalam hepi Acik yang tahap monyet ni    pon ada jugak tersirat rasa gugup dan juga berdebar..

Haaa!almaklumlah..sikap gelabah dan juga cepat berdebar ni xnak hilang dari diri Acik..
but why Not Acik cube dan lawan rase ni…

U allz nak tahu tak..sebelum Acik sampai kat sini..apa yang Acik bayangkan,biler dah di “titlekan” guru..Ofkos when u want to teach or going to class..u must wear baju kurung..phuiii!xpayah nak speaking sangatlah..kuekkk!buang kahak jap..aha!rupe2nye boley jer pakai baju tshirt..


Ceyyhhh!punye semangat nak jadi guru beretika terus capai baju tshirt n suar slack…haiya Acik!bagos punye budak meyhh!

untuk kate2 terakhir sebelum terbitnya mentari esok..kawan2 Doakn yang terbaik untuk Acik..
Excited + scared = ???
but..
Excited + knowledge + Skill = Done!..

Selamat Malam semua!!


4 comments:

siti ZAHARA said...

semoga selamat menjalankn tugas..=)

syuk shusuke said...

selamat menjadi tenaga mengajar dan mendidik anak bangsa :)

Qaleshya Umairah said...

waa.. !! seronok !!^^ selamat bertugas cikgu !! hehehe

Acik Liena said...

time kaseh korang..sbb spport Acik..!

 photo left.png  photo right.png  photo pink_heart.png