Wednesday, 19 August 2015

Pengalaman itu Mendawasakan!

Yess! bercakap pasal pengalaman, semua orang ada pengalaman sendiri..
tak kira lah pahit ke, manis ke, payau ke..
memang macam2 rasa, dan semua tu terserah kat kita macam mana kita nak handle..
dengan cara menangis, dengan cara ketawa, atau senyum..

Tapi memang mustahil kalau seumur hidup tak pernah langsung ada pengalaman..
tak kesah lah pengalaman bekerja ke, pengalaman belajar..
tapi yang aku tak tekankan untuk entry aku ni..
jenjengjeng!
Pengalaman selepas BERUMAHTANGGA!
yess!after aku jadi isteri orang..

Sebenarnya banyak sangat yang aku belajar selepas kawen,
perkara yang aku tak pernah langsung aku lakukan masa anak dara, WAJIB aku buat after dah bergelar isteri.. "MEMASAK"! hahaha..
Sebenarnya tidak lah malas masa dedulu, tapi cuma liat..
Tapi sekali dah jadi bini orang, agak terencat jugaklah bila tiba2 kena masak..
Alahh.. first try tu biasa lah tawar, masin, cair, tak jadi..
Benda tu biasa, mana ada benda yang tak biasa kita buat terus PERFECT!
Thats why la aku namakan ni PENGALAMAN..



Next pengalaman yang aku nak share ialah SABAR,
kalau ditenung muka aku ni, sebenarnya memang bukan seorang yang PENYABAR..
Tapi sejak2 berumahtangga ni, aku banyak baca web motivasi yang boleh memotivasikan diri aku yang sangat cengeng! 
Dalam tumahtangga ni jugak memang kena banyakkan berSABAR, tak kiralah SUAMI atau ISTERI.. dan aku sedang cuba belajar.. ok DOne! itu sahaja yang aku nak share!
Bye..Bye..



Friday, 14 August 2015

Ladies for Mr Que!


23 Mei 2015 
Saat aku bergelar isteri orang..
Saat dia melafazkan Sakinah..
Saat itu juga hati terasa lebih lapang dari sebelumnya..


 Pesan emak :
Jadilah seorang yang penyabar..


   Sebuah pelayaran memerlukan seorang nakhoda dan pembantu nakhoda untuk memimpin pelayaran. Nakhoda perlu tahu destinasi supaya tidak terombang-ambing di tengah lautan tanpa tujuan. Perlu ada persediaan ilmu pelayaran, supaya pelayaran berjalan lancar dan tahu apa tindakan yang perlu diambil apabila sesekali ribut dan badai melanda..

Doakan ikatan yang halal ini kekal bahagia hingga ke hujung nyawa!
#WifeyQue


Tuesday, 12 May 2015

Pengakhiran Bergelar Pelajar Degree

Bismillah..
Hye Assalamualaikum..
rasanya dah lama sangat blog ni terbiar seperti tidak bertuan..
tak ade ape pon yang nak diceritakan..
nak menulis pun terasa jari jemari ni macam dah kaku..
aku sendiri pon dah tak pandai nak bercerita macam dedulu..
Maybe dah mencapai kematangan tahap maksimum
it is Maybe?
but, why not kan..

Aaaaaahaaa! sekarang dah masuk minggu yang ke 12..
masih ada baki lagi 2 minggu, maka akan tamatkan ijazah aku kat UPSI ni...
haaaa... makanya mataku ini seperti PANDA.. tak pon ZOMBI..
dulu bile pepikir balik kan..
syoknya bila dah semester 8.. konfem2 banyak masa relax..
tido2..goyang2 kaki..
Tapi! mak aih...
Macam pepatah orang arab dedulu lah...
dorang kan ada cakap.. 
" Masa ibarat seperti pedang "
hamekk kau.. aku rasa dah memang jadi pedang samurai pon...

Penatnya buat kerja dah macam koboi kena libas dengan pedang samurai!
eh.. betul ker?
sepatutnya kene libas ngan ape? aku pun xtau.. asal kene lawak aku...
kakakakkaa!



Tapi Alhamdulillah.. 
ALLAH kuatkan hati aku untuk siapkan projek akhir...
sekarang tinggal fokus dekat asignment projek lain dan thesis..
Doakan lah yer boleh success & dapat kije cecepat...
cek p dulu nah... 
esok2 sambung mengarut lagi... 

video
Kegilaan kami... sila sengetkan kepala anda!


 photo left.png  photo right.png  photo pink_heart.png