Tuesday, 30 December 2014

Semangat Punya Pasal

Mungkin sudah berbulan tidak menaip..jiwa2 dan ayat yang berbunga dah pudar kot..Tapi!!! Ada apa yang semangat dengan hari semalam?? (Sambil angkat kening)


Semangat untuk berdiet..!Susah nor nak buang lemak2 degil ni ..aiyaaaakkk !shohhh! shohhh! .. sampaikan ade yang menegur..

Hamba ALLAH : "Oi..kau ni Acik dah 3 tahun lepas lagi cakap nak diet...nak diet...
tapi, mulut kau mengunyah tak habis2.. "
Aku : "heeeee...memang lah! mulut Amalina dan makanan berpisah tiada.. (garu kepala)"

Okeyh! Start dari semalam 30 Disember 2014..Misi nak turunkan berat 6kg dengan cara DIET ATKINS!.Diet ni bagi Acik bukan senang tau nak ikot jadual makanan dia..Asyik makan telur jer...lepas tu sup2..lepas tu sayur..Tapi, sayur tu memang letak tepi la sebab Acik bukan penggemar sayur..Mau kembang kempis hidung ni haaaaa...

Waktu lunch semalam :
Jeng...jeng!!!Dengan semangat berkobar2..Acik keluar lunch sorang2..sebab hakak2 opis tu dah lunch awal lagi..Sesampai jer Acik kat kedai makan..Cewahhhh! dalam hati ni.. "Aku nak makan ayam jer...diet..diet.."Tetibe ternampak ada sup kepala ikan merah..dengan bangganya Acik pon ambil terus makan ler..Air mineral je, sebab kalau on diet kene banyakkan minum air kosong..Alhamdulillah kenyang lah kan!

Waktu Bayar : 
Aku : "Kak berapa kak!" (sambil bukak purse kuarkan duit RM10)
Hakak COunter : "RM18 dik.."
Aku : "Haaa!"
Sambil tengok purse ade RM5..Total semua cume ade RM15..Ya ALLAH macam mane ni?? muke Acik mase tu tak yah cakap la..merah membara..MAluuuu! sampai ke telinga terasa bahangnya..
Aku : " Akak.. duit saya tak cukup..nanti saya datang balik boleh tak.. saya kerja kat UMP tu jer.."

Alhamdulillah akak tu sangat memahami..waktu Acik nak cucuk duit dekat pam minyak sebelah.. Ya ALLAH! rosak pulak.. terpaksa Acik pergi Pam minyak yang jauh sikit... dalam hati ni.. Dugaan apa lah...Siap jer cucuk duet terus pergi bayar..Amacam! sweet giler kan kejadian ni.. memang ingat sampai bile2... Hashtag penutup 2014! 

Moral of the story : Stanby duet lebih dekat purse!



3 comments:

niDja said...

Hahahahaa... ok yg nie sweet gilerrrrr..
"mulut Amalina dan makanan berpisah tiada" tagline best on diet.
Makanlah selagi lapar dan berhenti bile kenyang.. burrppppp~ :P

Moralofthestory: Jangan makan sorang2 lagi ye, perlu berteman.. atau tunggu org belanje utk diet menjadi.. Hihi

Acik Liena said...

@niDja hehehe...malu nya sbb duet xckop...almklumlah..kite xpernah kluar kedai beli ikan merah..selalu beli ikan kembung.. btw! sudah trun sekilo...oyeahhh!

Norzi beautilicious house said...

assalamualaikum salam perkenalan, jemput join segment giveaway - hadiah menarik menanti . Jemput join di sini http://norzibeautilicioushouse.blogspot.com/2015/03/norzi-beautilicious-house-giv

 photo left.png  photo right.png  photo pink_heart.png